Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kutya esete a helikopterrel

2017.07.03. 08:55

Az egyik női portál Facebook-hozzászólásában olvastam a hírt, miszerint valaki mentőhelikoptert hívott a haldokló kutyájához, és most lehet, hogy ki kell fizetnie a 300 ezer forint költséget.

A kutyaimádók persze mind egybehangzóan könnyezték tele a kommentfolyamot, hogy micsoda szívtelen gazember az, aki nem tenné meg ezt kedvenc négylábújáért, meg hogy a kutya jobb, mint az ember, satöbbi. (A hamis moralizálás témájában a múltkor a Mandiner közölt egy remek írást, érdemes elolvasni.)

A hozzászólásokat látva... hááát, az emberiség tényleg megérett a kihalásra. A racionális érveket, hogy miért nem kéne egy kutyához mentőhelikoptert hívni, nem is részletezem. A téma viszont végső soron egy kérdésbe sűríthető össze:

Ha választani kell, hogy a gyerekedhez vagy a kutyádhoz hívsz mentőhelikoptert, hogy döntesz?

Ha a kutyádhoz, akkor evolúciós zsákutca vagy, nincs veled miről beszélni.

Ha a gyerekedhez, akkor meg a siránkozásod színtiszta képmutatás.

Oszt ennyi.

Illetve nem :-), felmerült bennem még egy érdekes kérdés, amit az egyik tökös hozzászóló fel is tett: aki ennyire egyenrangú - vagy adott esetben az embereknél jobb - társként kezeli a kutyáját, az vajon dug is vele? Persze elmondták mindenféle beteg állatnak, amin meg sem lepődtem. Jó eséllyel egyik sem volt annyira intelligens, mint a háziállata, és fel sem merült bennük, hogy az eléjük tartott tükör még csak nem is görbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://daryl0.blog.hu/api/trackback/id/tr5812637669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása