Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az utolsó órák

2024.04.25. 11:18

A múltkori eset óta, amikor feladtam, nagyjából sikerül tartani a popcorn-kóla üzemmódot, bár néha azért még  felszalad a szemöldököm, mint például amikor azt olvasom, hogy szellemi munkát végzőként reszketnem kellene vitya szerint. Magyarul (amellett, hogy minden tiszteletem a fizikai dolgozóké): a tanult emberek húzzanak el innen, nincs itt semmi keresnivalójuk, csak fradi B-közepes melósra meg nagyot köpő sötét parasztra van szükség a tejjel-mézzel folyó Kánaánhoz. Persze ahol a kormánypárti reklám szerint érdeklődés hiányában elmaradó szegénységet is felszámolja vitya ígérete szerint majdeccer a kormány, ott már tényleg csak a nagyon hülyék hisznek el bármit is, a többi választópolgár meg zavaró tényező.

Na de elkalandoztam.

Szóval van ez a zseniális ausztrál világvége-film, "Az utolsó órák" (csak ajánlani tudom), ami arról szól, hogy becsapódott egy kisbolygó a Földbe, és a keletkezett tűzhullám feléget mindent a felszínen. Ausztráliát 12 óra múlva éri el a vég, a film pedig azt mutatja meg, ki mit is kezd ezzel az idővel. Öngyilkosság, kábítószeres bódulat, féktelen bulizás, nemi erőszak, van itt minden, ami reprezentálja, hogy az ember mennyire a teremtés koronája. A főhős anyja viszont nem csinál mást, csak úgy dönt, itt az ideje befejezni azt a kirakóst, amivel már jó ideje szórakozik. És nem csinál mást, mint pakolgatja szépen, nyugodtan a puzzle-darabkákat.

Valahogy így vagyok én is mostanában.

Barkácsolgatok, szépítgetem a házat, csinálom a saját kis dolgaimat, elmenekülve a valóságból - miközben a buborékon kívül tombol az elmebaj és a környezet tönkretétele, mind kies hazánk határain belül, mind azon kívül. A vég elkerülhetetlen, már mind halottak vagyunk, nem csak egyedenként, hanem emberiségként is, csak nem vagyunk hajlandóak tudomást venni róla. Így amit csinálok, lényegében céltalan - kivéve, ha azt valljuk, a cél maga az út. Menni, amíg tudok, amíg telnek az utolsó órák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://daryl0.blog.hu/api/trackback/id/tr9518389689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása