Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Százalékszámítás

2016.07.25. 08:01

Érdeklődve figyelem, hogy a hazai migránssimogatók meg a fasisztanácik vicsorogva tépik egymás húsát bevándorlás témában. Ennek kapcsán futottam bele a szépreményű ágostonlacika írásába, amiben az érvelést a következő számítással kezdi:

"Adott egy kultúra, ami 1,7 milliárd (!) embert foglal magába, a Föld lakosságának kb. egynegyedét (kereszténység: 2,4 milliárd - 33%). Ebben a végtelenül nagy és különböző, heterogén univerzumban a CNN szerint van 100-200 ezer, de tudod mit? Triplázzunk rá és legyen 500 ezer, tehát 0,000294% olyan vadidióta, aki most annak szurkol, hogy sikerüljön egy robbantás."

Képernyőn:

agostonlacika.jpg

Namost ezzel összesen annyi baj van, hogy a százalék nem attól lesz százalék, hogy az osztáskor kapott eredmény végére odaírjuk a százalékjelet. A fenti arány ugyanis nem 0,000294%, hanem 0,0294%. Általános iskola nemtudomhányadik osztály.

És innentől kezdve okoska írhat amit akar, teljesen hiteltelen az egész. Aki a kiinduláskor két nagyságrendnyi tévedésre építi az érvelését, attól miért vegyek komolyan bármit is?

Külön érdekesség, hogy a cikket Facebookon vehemensen és hosszasan kommentelők egyikének sem tűnt fel a dolog. Dehát, ahogy mondják, zsák a foltját...

Szerző: daryl0

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://daryl0.blog.hu/api/trackback/id/tr938912390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása