Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Adolfka meg a tesók

2016.01.20. 08:01

A HVG múltkori cikke szerint a többgyermekes család ellen jó érv, hogy például Hitler és Oszama bin Laden is ilyen famíliából jön.

Ha eltekintünk a mérhetetlen demagógiafaktortól, és pusztán matematikai alapon nézzük a dolgot, akkor is marad egy érdekes kérdés: vajon mennyi volt az átlagos gyerekszám a fent megnevezettek születésekor az adott országban. A 19. század fordulójáról még nem nagyon vannak adatok, de amiket találtam, azok alapján átlagosan három gyerekkel lehet számolni. A muszlimoknál pedig hagyományosan nem az egygyerekes modell a jellemző.

Magyarul pont annak lett volna bármekkora információrértéke egyáltalán, ha egykék.

Ennél már csak az lett volna egyértelműbb statisztikai csalás, ha azt írta volna a cikk, hogy vegyük észre, egyetlen tömeggyilkos sem gyermektelen család sarja.

Szerző: daryl0

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://daryl0.blog.hu/api/trackback/id/tr618287524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása