Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A bor meg a túlnépesedés

2019.06.19. 09:25

Nemrég voltam egy dél-magyarországi borászatban, ahol sikerült több fantasztikus borukat is megkóstolni (és persze bevásárolni belőle :-)). Aztán ennek kapcsán elmerengtem, mit is hozhat a jövő. Oké, a globális felmelegedés, meg az egyre extrémebb időjárási viszonyok nyilván problémákat okoznak a minőségi borkészítésnek, de ez még nem a vég.

A vég a túlnépesedés.

A minőségi borok alapanyagául szolgáló szőlőtőkék ugyanis olyan területeket foglalnak, amiken alapvető élelmiszerekhez szükséges növényeket is lehetne termelni. És ahogy az emberi sáskahad egyre szaporodik, és mindent felzabál, eljutunk majd oda, hogy az éhes szájak táplálásához szükség lesz minden elérhető területre. Előbb meredeken dráguló, ritka luxuscikk lesz a bor, aztán eltűnik teljesen. De persze az exponenciális növekedésen ez sem segít sokáig: maximum néhány évet lehet nyerni ezzel. Mielőtt éhenhalunk és egyébként is elborít minket a szemét, már csak felidézni tudjuk majd azokat a csodálatos ízeket, amiket ma még kóstolhatunk.

Szóval igyatok jófajta borokat, amíg még lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://daryl0.blog.hu/api/trackback/id/tr1814901526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása